Construirea unei case de la zero este, fara doar si poate, o investitie foarte mare, pe care o faci pentru a-ti te bucura de beneficii pe termen lung. Exista totusi si situatii in care banii necesari nu sunt atat de multi pe cat ti-ai dorit, iar acest lucru te poate constrange sa apelezi la solutii care sa reduca cheltuielile.
Iata 8 sfaturi care te vor ajuta sa pastrezi bugetul pentru construirea casei la o valoare rezonabila!
- Construieste o casa cu doua etaj
Cele mai scumpe doua parti din constructia unei case sunt fundatia si acoperisul. Cand alegi proiecte de case cu etaj, ai posibilitatea de a beneficia de un spatiu amplu, reducand la jumatate dimensiunile fundatiei si ale acoperisului, deci, realizand economii importante.
- Alege o optiune clasica
Casele cele mai ieftine sunt cele simple, dreptunghiulare sau patrate. Nu trebuie sa iti faci griji ca vei locui intr-o casa banala daca alegi una dintre optiunile clasice, pentru ca un specialist te va ajuta sa aduci un plus din punct de vedere estetic prin artificii arhitecturale, cum ar fi cele cromatice.
- Mentine o linie simpla a acoperisului
Liniile complexe ale acoperisului nu numai ca adauga costuri semnificative, dar de asemenea prezinta si riscul de aparitie a unor scurgeri. Un acoperis simplu, nu prea abrupt, iti va proteja restul locuintei si este o alternativa mai putin costisitoare.
- Centralizati elementele instalatiei sanitare
Asigura-te ca iti planifici pozitionarea zonelor sanitare (spalatoria, baia etc) in imediata apropiere una de cealalta. Astfel, vei reduce costurile de functionare a conductelor de instalare distribuite in intreaga locuinta.
- Focuseaza-te pe izolatii
O casa bine izolata nu doar ca va economisi energie pe termen lung, dar va reduce de asemenea sumele pe care va trebui sa le platesti pentru consumul de combustibil al echipamentelor de incalzire.
- Alege cu atentie finisajele
Pentru a achizitiona sau a realiza finisaje de calitate, dar pe care nu ti le poti permite momentan, planifica investiile necesare acestora in timp. Poti face un plan de investitii lunare, care te va ajuta sa iti gestionezi mai bine bugetul disponibil pentru finalizarea casei.
- Nu face rabat de la calitate
Chiar daca iti doresti o casa care sa nu te coste foarte multe, nu face rabat de la calitate, mai ales cand vine vorba despre investitii importante, pe termen lung. De exemplu, nu opta niciodata pentru un parchet de calitate inferioara doar pentru ca este mai ieftin; ceea ce poti face este sa alegi accesorii mai ieftine, care se pot inlocui ulterior fara costuri mari (ex: corpurile de iluminat).
- Nu construi mai mult decat este necesar
Foarte multi dintre proprietarii de case care aleg sa consturuiasca de la zero locuinta lor fac greseala de a ridica o casa mai mare decat ar avea nevoie de fapt. Acest lucru nu face decat sa iti aduca cheltuieli in plus, atat de constructie cat si de intretinere.